Ilex crenata kinme bonsai - Japanse hulst 

Deze stuk voor stuk unieke Japanse vormsnoeibomen hebben een prominente plek in ons assortiment!

We hebben ze voor u in diverse maten met zowel enkel-, als bijzondere dubbelstammen.

De fraaie schotels zijn gevormd door jarenlang regelmatig snoeiwerk. Hierdoor ontstaan dichte vertakkingen met donkergroene, fijne blaadjes. In het voorjaar transformeert deze “must-have” voor liefhebbers van Japanse tuinen naar een prachtige sierboom met frisgroene en lichte blaadjes.

Categorie     : heester / vormsnoeibonsai
Oorsprong   : Japan
Geschikt voor Europees klimaat
Wintergroen / bladhoudend
Standplaats : zon / halfschaduw
Bodem         : voedingsrijk /niet te nat
Snoeien       : 2 a 3 keer per jaar tijdens het groeiseizoen

Acer palmatum - Japanse esdoorn

Deze overwegend langzaam groeiende struik of kleine bomen zijn met hun fijne en diep ingesneden bladeren zeer waardevolle tuinplanten. De afhangende takken geven de boom een sierlijk silhouet en is daardoor in veel tuinen toepasbaar. 

De kleur van het blad kan per soort variëren en in het najaar veranderen in geel, oranje of rood. 

Categorie   : heester
Oorsprong  : Japan 
Geschikt voor Europees klimaat
Bladverliezend
Standplaats : half schaduw
Bodem         : normale tot vochtige, zure tuingrond
Snoeien       : niet tot nauwelijks (eventueel correctiesnoei in juli / augustus)

Trachycarpus fortunei - Chinese waaierpalm

Dit is vanwege zijn uitstekende winterhardheid al sinds jaar en dag de meest gewilde palmboom bij Nobilis. Er zijn daardoor ook het gehele jaar van dit soort palmbomen in diverse maten bij ons verkrijgbaar . Maar als in het voorjaar de grote vrachten aangeleverd worden vanuit Spanje en uitgestald staan op ons buitenterrein voor de verkoop, dan waant u zich in een oogwenk aan één van de Spaanse Costa’s !

Wilt u ook een zomers tintje geven aan uw tuin, terras of balkon ? Dan is dit de boom bij uitstek die zeker niet mag ontbreken.

Categorie: mediterrane boom
Oorsprong: China, Noord-Spanje, Frankrijk
Zeer geschikt voor Europees klimaat
Jaarrond groene, waaiervormige bladeren
Standplaats: zonminnend
Bodem: niet kieskeurig, moet wel goed waterdoorlatend zijn
Snoeien: De oudste bladeren verkleuren na verloop van tijd, gaan hangen en sterven langzaam af. Deze kunt u het beste in het voorjaar afknippen. Let op: niet tot op de stam snoeien, maar 5 tot 10 cm van de bladsteel aan de stam laten zitten.

Olea europaea - olijfboom

Deze mediterrane sfeermaker is mede dankzij Nobilis niet meer weg te denken uit het Nederlandse tuinbeeld. Van klein tot groot en van dun tot dik. Zelfs zeer rustieke eeuwenoude exemplaren zijn bij ons te verkrijgen. Als kuipplant of in de volle grond zijn ze vrij eenvoudig in de verzorging en een instante blikvanger voor uw tuin of (horeca)terras.

Categorie  : Mediterrane boom

Oorsprong : landen rondom de Middellandse Zee, met name Noord Spanje

Geschikt voor Europees klimaat met milde winters

Wintergroen/bladhoudend (mits geen langdurige vorstperiode)

Standplaats : volle zon , liefst op een luwte plek

Bodem        : kan als kuipplant of in de volle grond, mits goed waterdoorlatend !

Snoeien      : is in principe niet echt nodig, wel is het raadzaam om opschot (nieuwe scheuten) aan de voet of onderstam van de boom te verwijderen. Beperk de snoei verder alleen tot het inkorten van lange uitstekende takken. Dit bevorderd het dichter worden van de kroon.

Taxus baccata Fastigiata - venijnboom in zuilvorm

Deze van zichzelf strak vormgegeven zuilvormige boom groeit langzaam en blijft ook relatief smal. Het is een solitaire topper die nagenoeg altijd potdoorworteld bij Nobilis uit voorraad leverbaar is. De variatie ‘robusta’ is zelfs nog wat smaller dan de fastigiata en die van het type ‘aurea’ krijgen in het voorjaar een gele kleur. Het plaatsen van enkele van dit soort bomen in uw tuin geeft een gevarieerd verticaal lijnenspel.

Categorie : naaldconifeer

Oorsprong: China, Europa, Japan

Zeer geschikt voor Europees klimaat

Groenblijvend 

Standplaats : zon / half schaduw

Bodem         : het liefst (zanderige) grond die goed waterdoorlatend is

Snoeien       : hoeft in principe niet, maar verdraagt snoei prima (mits de temperatuur boven het vriespunt ligt).

Fargesia  - bamboe

Bij ons vindt u een wisselend aanbod van uitsluitend niet woekerende Fargesia soorten.

Deze relatief snel groeiende fijnbladige bamboe is er in diverse varianten. Bamboe leent zich uitstekend om solitair of als cluster in de tuin te plaatsen, u kunt desgewenst zelfs een haag maken van bamboe. Ook in een pot of plantenbak op uw balkon of dakterras creëren één of meerdere bamboepollen een natuurlijke uitstraling en geven tevens de nodige beschutting.

Categorie  : grassenfamilie

Oorsprong : China

Geschikt voor Europees klimaat

Bladhoudend 

Standplaats : zon of schaduw

Bodem        : groeit op elke grondsoort

Snoeien      : snoei eventueel oude stengels bij de grond weg, zo stimuleert u de vorming van nieuwe stengels. Geef zomers veel water om bladval te voorkomen.

De Bonsai-afdeling is ruimschoots gevuld bij Nobilis en zal de komende jaren nog verder uitgebreid worden. Ook de pré-Bonsai boompjes (starters) vindt U bij ons op rijkelijk gevulde planttafels met daarop allerlei soorten en rassen.

     

Bonsai-hobbyisten kunnen op hun gemak exemplaren uitzoeken waar zij middels snoeien en binden de ideale bonsaivorm mee willen creëren.

Deze boompjes staan in een kunststof pot of trainingsschaal.

Het aanbod is zeer divers, denk bijvoorbeeld aan kleine Pinus naaldboompjes en jonge Japanse esdoorns, Juniperus, Wisteria, maar ook aan Taxus, beukenboompjes, iepen, etc. etc.

De mogelijkheden zijn legio om zelf mee te gaan oefenen. Een geweldig leuke en dankbare hobby die helemaal niet duur hoeft te zijn. veel ‘starters’ worden immers al vanaf vijftien euro aangeboden.

Daarnaast treft u een ruim assortiment met unieke oudere bonsaibomen bij ons aan, al dan niet in een fraaie bonsai-schaal.

Bonsai-schalen zijn ook volop los verkrijgbaar, evenals substraat, zoals Akadama en Kanuma. 

Ook voor de benodigde voeding en bonsai-gereedschappen kunt u bij ons terecht!

Wilt u niets missen op bonsai gebied ? Stuur een verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat u inschrijven op Nobilis-Bonsai en wordt automatisch als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe voorraad, interessante aanbiedingen, nieuwsbrieven en te organiseren Nobilis-Bonsai info- en demodagen !

        

  

 

 

 

 

Bij Nobilis vindt u ook unieke stukken versteend hout. Men noemt dit ook wel fossiel hout. Hout waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen en dus versteend zijn.

Het proces van verstening kan miljoenen (!) jaren in beslag nemen en gebeurt onder de grond als een boom bedolven raakt onder sediment. Het grondwater dat door de bodem zakt zet de mineralen af terwijl de structuur van het originele hout behouden blijft.

Versteend hout komt (afhankelijk van de soort mineralen) voor in een breed spectrum van kleuren. Hierdoor ontstaan prachtige en unieke exemplaren waar door sommigen ook allerlei positieve spirituele eigenschappen aan toegeschreven worden. Hoe het ook zij, wij vinden ze in ieder geval zeer fraai en uitermate decoratief. 

Nobilis Exclusieve Tuinbeplanting
Enserweg 6
8307 PL  Ens 

 

www.nobilisens.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mob: +31(0)6 - 125 09 038

 

Openingstijden Nobilis

dinsdag t/m zaterdag van 09:00 - 17.00