Nieuw in het exclusieve en aparte assortiment van Nobilis zijn de Yucca's en Boomvarens. Deze boom geven net zoals de olijven en palmen snel een mediterrane of tropische sfeer aan uw tuin.

De Yucca rostrata  en thompsonia zijn winterhard tot ongeveer -18 en zijn daardoor geschikt voor het Nederlandse klimaat indien ze beschut en droog overdekt staan .

De Tasmaanse boomvarens ( Dicksonia antartica )  zijn winterhard tot -17 maar als u deze buiten laat overwinteren dan het loof wegknippen , veel stro op de kop en een plastic zak losjes  erover heen zodat er geen water in de vaak holle kop kan blijven staan.  Laat u ze binnen overwinteren dan mag het loof blijven zitten en als het niet vriest dan blijft het loof ook mooi fris groen..

Vraag anders onze medewerkers hoe u het beste uw boom in de winter kan beschermen.

Yucca mix Boomvaren Yucca mix 

In ons assortiment exclusieve Yucca's en Boomvarens vindt u o.a.:

  • Yucca Pasylirion
  • Yucca Thompsoniana
  • Yucca Treculeana
  • Yucca Rostrata
  • Yucca Faxoniana
  • Dixonia antartica - Boomvaren

Onderhoud 

Behalve het goed beschermen van deze planten in de winter behoeft deze geen onderhoud behalve het wegknippen van de oude bladeren. Indien de boom in de pot blijft staan is het aan te raden de boom zomer's regelmatig te beregenen. 

Standplaats

De Yucca is uiterst geschikt om in de volle zon te staan en heeft deze plek zeer weinig water nodig. De boomvaren daar in tegen moet in de schaduw tot half-schaduw staan en uit de wind op deze manier blijft het blad beschermt tegen zowel de wind als de zon.