Openingstijden

Maandag op afspraak
Dinsdag op afspraak
Woensdag op afspraak
Donderdag op afspraak
Vrijdag 8:00 - 17:00
Zaterdag 8:00 - 17:00

Tijdens de maanden december en januari zijn wij gesloten!

 

 

 

 

 

 

 

Nobilis heeft jarenlange ervaring met mediterrane tuinbeplanting in het Nederlandse klimaat. Op deze pagina geef we u graag een indruk wat de mogelijkheden zijn om een mediterrane sfeer in uw tuin te creëren.

Door eigen import zorgt Nobilis voor een zeer gevarieerd aanbod en is er een boom voor elke tuin en dit zijn dezelfde palmen als Rob Verlinden ook promoot en gebruikt in zijn programma huis en tuin .

 Palmbomen

De palm bomen die Nobilis verhandeld is van de meest winterharde soort Trachicarpes fortunei net de herkomst  zowel de Spaanse als de Franse . De Spaanse palmen groeien hier wat minder hard en kunnen in de winter - 15 verdragen . De Franse palmen hebben zeer dikke stammen met heel stevig blad en kunnen in de winter - 20 graden wel verdragen en gedijen uitermate goed in ons klimaat.
Afgelopen winters zijn zeer streng geweest en gebleken is dat dit soort vrijwel geen vorstschade heeft opgelopen.

Wel is het raadzaam om de bladeren wat bij elkaar te binden als er zware sneeuwval wordt verwacht.
Bij veel sneeuw op de kroon knakken de bladeren en breken de bevroren bladstelen breken dan inwendig daardoor zullen deze bladeren in het voorjaar afsterven en bruin worden.

De Franse palmen zijn te herkennen aan de zeer dikke harige stammen en bladeren met veel kortere bladstelen en worden altijd pot doorworteld aangeboden zodat er een goede hergroei is na het verplanten.
Nobilis heeft van deze meest winterharde harde soort verkrijgbaar in vele maten zelfs tot wel 5 meter hoog.
Ook hebben wij veel 2 en 3 stammige palmbomen en veel van onze palmen leveren wij aan horeca.

Bij de Franse palmen geeft Nobilis altijd goede mediterrane palmen grond gratis met langwerkende voeding zodat u jarenlang plezier kunt hebben van deze palmen die heel goed groeien in ons land.

Olijfbomen

De olijfbomen die bij Nobilis verhandeld worden zijn afkomstig uit de Noordelijke gebieden van Spanje nabij de Pyreneeën.
Gezien het koudere klimaat in Nederland is dit van groot belang, omdat deze bomen ook beter tegen ons klimaat kunnen!
De boom groeit aanvankelijk relatief langzaam, oudere exemplaren hebben dan ook dikke korte stammen en lange wortels.

Door eigen import zorgt Nobilis voor een zeer gevarieerd aanbod en is er voor iedereen een boom op maat.

Of u nu een klein exemplaar zoekt in een pot voor op uw balkon of terras of een grote en robuuste met een grillige stam voor in de volle grond.
Vooral de oudere bomen zijn stuk voor stuk unieke "kunstwerken" en mogen gerust een aanwinst genoemd worden voor uw tuin.

Plantadvies en onderhoud


Belangrijk bij het aanplanten van een olijfboom is een gedegen plantadvies.
Zo heeft de boom een hekel aan "natte voeten", daarom geven wij u graag advies en informatie over deze belangrijke zaken.
Uiteraard kunnen onze hoveniers ook het planten voor u uit handen nemen, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft.

Het verdere onderhoud van een olijfboom is vrij eenvoudig.
Het snoeien van de boom behoeft op zich geen probleem te zijn; eigenlijk behoeft de boom nooit gesnoeid te worden, maar daarnaast kan hij net als een knotwilg rigoureus elk voorjaar geknot worden.
Mede door deze twee uitersten zijn er veel verschillende modellen bij Nobilis te verkrijgen.

Door onze jarenlange ervaring met import, verkoop, aanplant en onderhoud van olijfbomen durven wij gerust te stellen dat als u overweegt één of meerdere olijfbomen aan te schaffen u zonder meer eens vrijblijvend bij ons bedrijf een kijkje moet komen nemen: 
Wij leveren zowel aan vakhandel, hovenier als aan de particuliere sector onze bomen.
Ze kunnen uiteraard per stuk, maar eventueel ook rechtstreeks per complete trailerlading in één keer bij u afgeleverd worden.
Voor deze handelaren gelden vanzelfsprekend speciale tarieven.
Indien u hier meer informatie over wenst om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken, neemt u dan eens contact op met ons.

Olijfbomen in de winter

Olijfbomen van Nobilis kunnen in het algemeen redelijk vorst goed verdragen.
Het is wel zo, hoe groter/ouder de boom hoe beter ze tegen de vorst kunnen.
De grotere bomen kunnen -15 graden Celsius verdragen voor korte tijd.
De kleinere exemplaren in een pot kunt u beter tijdens de winterperiode op een beschutte plek zetten in bv. een schuur of garage.
Gedeeltelijk of zelfs geheel bladverlies kan dan optreden, maar dit hoeft niet te betekenen dat uw boompje dood is.
Geef slechts minimaal water om gehele verdroging van de kluit te voorkomen, maar de boom zal weinig vocht verdampen en dus ook praktisch geen water nodig hebben.
De boom in de woonkamer plaatsen is geen optie, omdat de temperatuursverschillen te groot zijn.
Beter is dan ook om in de schuur of garage  te plaatsen tijdens een strenge winterperiode.
Zodra de temperatuur het weer toelaat plaatst u de boom weer buiten op een zonnige plek en geeft u weer meer water en dan ook meteen wat voedingsstoffen, zodat hij zich sneller kan herstellen.

Indien de vorst langere tijd achtereen aanhoudt kunnen er bij de grotere exemplaren eventueel enkele maatregelen getroffen worden.
Ook nu geldt weer de boom heeft een hekel aan "natte voeten" en dit kan tot uitval bij olijfbomen leiden tijdens de winterperiode.
Grotere exemplaren in bijvoorbeeld een houten bak kunt u extra beschermen d.m.v. stro of noppenfolie om de voet van de boom aan te brengen.
Zo beschermt u de kluit van de boom. Zorg wel dat de kluit niet droog kan vriezen: dus bij temperaturen boven nul indien nodig de kluit weer enigzins bevochtigen. Om het blad bij langdurige strenge vorst te behouden kunt u ook de kroon inpakken met bijvoorbeeld vliesdoek of jute.

Citrusbomen

Citrusbomen kunnen we onder verdelen in sinaasappelbomen, mandarijnbomen en citroenbomen. In het algemeen kunnen Citrusbomen een temperatuur van - 5 graden overleven en ons is gebleken dat onder de juiste omstandigheden deze bomen (uit de wind) - 10 graden ook overleven. Het afsterven van de bladeren betekent niet persé dat de boom dood is gevroren. Wanneer u de boom terug snoeit tot op de stam zult u zien dat de citrusboom in juni of juli opnieuw gaat uitlopen en u een veel mooiere en volle boom terug krijgt.

Nobilis Exclusieve Bomen
Enserweg 6
8307 PL  Ens 

 

www.nobilisens.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mob: +31(0)6 - 125 09 038